Miten Italia-tavoitteet ovat toteutuneet?

 Enää muutama päivä syksyä Italiassa jäljellä ja sitten kohtaan taas harmaan (valkoisen?) arjen Suomessa. Syksyn alussa asetin useita tavoitteita näille kuukausille. Miten ne ovat toteutuneet?


1. Kirjoita, kirjoita, kirjoita  TOTEUTUNUT

Aloitetaan kirjoittamistavoitteista. Niistähän minulla oli oma postauskin. Eli ensimmäisenä alatavoitteena oli Kolmen valtakunnan editoiminen vähintäänkin sisällöllisesti niin, että sen voisi jättää hautumaan hyvällä omatunnolla. TOTEUTUNUT

Romantiikka-tarinan historiaosuuden kirjoittaminen ja ensimmäinen editointikierros kurssille. TOTEUTUNUT

Uuden fantasiatarinan suunnittelu ja kirjoittaminen Nanowrimossa .TOTEUTUNUT

Aamusivujen kirjoittaminen säännöllisesti. EPÄONNISTUNUT Jonkun aikaa kirjottelin, kielikurssin myötä jäi, kun aikaa lenkin lisäksi aamuisin ei vain ollut.

Kolmen valtakunnan saaminen siihen kuntoon, että voisi lähettää koelukijoille. TOTEUTUNUT Lasken tämän toteutuneeksi, mutta vielä en ole lähettänyt, sillä odotan kommentteja mestarikurssilta. 

Kirjoitusharjoitusten tekeminen. EPÄONNISTUNUT ja pahasti. En ole tehnyt yhtäkään.

Kirjoituspodcastien kuunteleminen säännöllisesti. EPÄONNISTUNUT Syytän TikTokia. Toki sieltä katson lähinnä kirjoittamissisältöä, että tavallaan.

Kirjoitusajan käyttö tehokkaasti. OSITTAIN ONNISTUNUT Hyvin vaihtelevaa on ollut.

Murakamihaasteen kokeilu. TOTEUTUNUT

Kaiken kaikkiaan kirjoittaminen on sujunut todella hyvin. Yhtäkään vapaapäivää häämatkan jälkeen en ole pitänyt (lukuun ottamatta V:n vierailua), enkä ole halunnutkaan pitää.

2. Italian kielen alkeiden oppiminen sille tasolle, että voi asioida ravintolassa italiaksi TOTEUTUNUT

3. 10 000 askelta päivittäin EPÄONNISTUNUT

Tässä kuussa askelia on keskimäärin vain 5000 päivässä, mutta sitä ennen 8000. Ajatukseni oli siis alun perin käydä säännöllisesti kävelyillä, mutta ne jäivät, kun aloitimmekin lenkkeilyn. Olen aika tyytyväinen, että saimme J:n kanssa yhdessä rakennettua siihen rutiinin.

4. Lenkkeilyn aloittaminen/kuntosalilla käyminen TOTEUTUNUT

Kuten sanoin, lenkkeily tuli aloitettua ja vielä uuden juoksukamun kanssa. Aamulenkit ovat olleet mahtava lisä arkeen. Kuntosalille meneminen osoittautui turhan hankalaksi, kun pitäisi olla italiankielinen lääkärintodistus.

5. Panostaminen terveelliseen ruoanlaittoon EPÄONNISTUNUT

Hups, mutta kuka voi syyttää meitä, hei mehän ollaan Italiassa!

6. Säännöllinen venyttely, jooga tai vastaava EPÄONNISTUNUT

Tätäkin tuli aluksi tehtyä, mutta kielikurssi sotki aikataulut niin pahasti, etten vain enää malttanut pitää venyttelytaukoja kirjoittamisesta.

7. Lukeminen, ja paljon, myös mukavuusalueen ulkopuolelta EPÄONNISTUNUT

Olen kyllä lukenut, mutta lähinnä fantasiaa, ya:ta, romantiikkaa ja muiden kirjoittajien tekstejä.

8.  Kirjeiden kirjoittaminen Suomeen EPÄONNISTUNUT

Minulla oli mielessä tietty kirjekaveri, mutta löysimmekin tänä syksynä Discordin ja olemme sitä kautta pitäneet niin säännöllisesti yhteyttä, että en tuntenut tarvetta enää kirjoitella.

9. Blogin pitäminen TOTEUTUNUT

10. Tulevaisuuden suunnitelmien pohtiminen (ainakin joulun osalta) TOTEUTUNUT

Joulun suunnitelmat ovat selvillä, mutta pohdinta jatkuu yhä ensi syksyn osalta. Olen kuitenkin jotenkin löytänyt sisäistä rauhaa tämän suhteen ja minusta tuntuu, että asiat ovat selviämässä.

11. Henkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen, vaikka se tarkoittaisikin sitä, että kaikki muut tavoitteet epäonnistuvat OSITTAIN ONNISTUNUT

Totta kai voin paljon paremmin nyt henkisesti kuin elokuussa, jolloin muutto- ja häästressi painoivat päälle. Ei ole varmaan iso yllätys, että avain on löytynyt kirjoittamisesta. Olen myös paljon pohtinut omaa suhtautumistani itseeni ja elämääni ja vaikka selkeitä vastauksia en ole löytänyt, jotakin alkaa hahmottua. Ainakin se, että ehkä niitä vastauksia ei tarvitse juuri nyt ollakaan. Ehkä voin vain mennä hetki kerrallaan ja miettiä sitten.


5/11 toteutunut, 1/11 osittain onnistunut ja 5/11 epäonnistunut. Ihan hyvin, ainakin minun mielestäni. Jotakin tämän suuntaista odotinkin, paitsi en olisi uskonut, että olen onnistunut olemaan näin ahkera kirjoittamisen kanssa. Olen todella ylpeä siitä, miten paljon olen saanut aikaiseksi ja miten olen myös muuttanut suhtautumistani siihen ja esimerkiksi siitä avoimesti muille kertomiseen.

Keväälle pitääkin sitten laatia uusia tavoitteita. Ehkä ne voisivat tulla tällä kertaa vaikka uuden vuoden lupausten muodossa.

-mariidah

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kustannussopimus!

Lista täytesanoista

Miten lähetät käsikirjoituksen kustantamoihin?