Ensimmäinen kuukausi Firenzessä

 Tämä postaus on pari päivää myöhässä, sillä olemme molemmat olleet vuorotellen flunssassa ja nyt on ollut minun vuoroni. Pääsin kokemaan elämäni ensimmäisen koronatestinkin, joka oli onneksi negatiivinen. Ajatukset alkavat kuitenkin nyt jo vähän selkeytyä, vaikka pää onkin yhä täynnä räkää.

Eli olemme nyt asuneet kuukauden Firenzessä! Ensimmäinen viikko toki oli meillä vielä lomailun kaltaista turistointia ympäriinsä, eli varsinaista arkea ei ole aivan niin paljoa takana. Toisaalta jokainen viikko on ollut niin omanlaisensa, etten voi niitä kunnolla edes niputtaa yhteen.


Nämä flunssapäivät sängyn pohjalla ovat oikeastaan tulleet aika hyvään saumaan. Kielikurssi imaisi minut jotenkin siihen kiireiseen arkeen, jossa vain miettii sitä, mitä kaikkea pitäisi tehdä. Nyt olen pysähtynyt ajattelemaan, kuinka me ihan oikeasti olemme täällä nyt, yli vuoden haaveilun jälkeen.

Huomasin, että ihan tottumuksesta aamuisin lähtö koululle alkoi ärsyttää ja tuntua raskaalta, aivan kuten aiemmin töissä ollessa. Mutta kun mietin asiaa, niin vaikka opiskelu näin intensiivisesti on rankkaa, on se myös kivaa, kun oppii nopeasti ja tietenkin näkee myös ihmisiä. Ja minä itse halusin mennä tälle kurssille ja oppia Italiaa, se ei ollut mikään pakko. Eikä se edes kestä kuin aamupäivän. 

Se, että olen ollut jumissa kämpässä, on myös herättänyt minut huomaamaan, että olen jo alkanut pitää Firenzeä hieman itsestäänselvyytenä. Tavallaan se on hienoa, mutta tavallaan harmi. En enää ihaile samaan tapaan rakennuksia tai ihmettele erilaisia kauppoja, en ihastele syksyä, joka on niin erilainen kuin Suomessa. Lisäksi meillä on vielä paljon nähtävyyksiä ja paikkoja, joita emme ole käyneet katsomassa. Emme ole käyneet edes Ponte Vecchiolla!

Yhdellä kävelyllä löysimme puiston! Niitä on täällä ihan liian vähän.

Onneksi muutaman päivän päästä ystäväni Suomesta tulee käymään. Aamut menevät tietenkin koulussa, mutta muuten aion viikon ajan lomailla ja päästä matkustamistunnelmaan hänen kanssaan. Tämä ensimmäinen vierailu tulee juuri sopivasti vähän ravistelemaan arkiintumista ja lievittämään pientä koti-ikävää, joka ainakin näin kipeänä ollessa on nostanut päätään.

Tietenkin hän tuo meille myös salmiakkia, joten se on iso bonus. Plus ruisjauhoja! Ei ehkä perinteisin tuliainen, mutta pääsenpä leipomaan karjalanpiirakoita.

Vielä tarkenee kirjoittaa terassilla, jos varustautuu oikein


Pientä kirjoituspäivitystä: Sain romantiikkatarinan loppuun! Nyt olen kirjoittanut neljä kokonaista romaanikäsikirjoitusta. Tietenkin  seuraavaksi odottaa iso editointihomma, missä se varsinainen työ tehdään, mutta ensimmäinen versio on aina tärkein. Muuten ei ole mitään, mitä editoida. Tästä tiedän jo, että tulen varmasti kirjoittamaan historiaosuuden lähes kokonaan uusiksi, joten tehtävää riittää. Se saa kuitenkin odotella varmaankin ensi vuotta. 

Nyt olen taas hyökännyt Kolmen valtakunnan kimppuun (hih). Kirjoituspiirissäni meillä on vielä kaksi kertaa tulossa, joilla käsittelemme sitä ja sitten se kommenttikierros on ohi. Viimeisen kerran jälkeen minulla on kolme päivää aikaa tehdä muutokset ennen palautusta mestarikurssille ja kustannustoimittajalle. Saa nähdä, miten onnistuu, mutta olen jo nyt todella tyytyväinen siihen, miten paljon paremmaksi olen tekstiä saanut. Tänään kävin loppuun yhden ongelmia aiheuttaneen hahmon kaaren ja luulen sen olevan nyt pääpiirteittäin kohdallaan. Seuraavaksi onkin sitten toinen hahmo, joka ei ota asettuakseen paikalleen. 

Hassua, miten editoidessa tuntuu välillä siltä, että jotakin ongelmaa on mahdotonta ratkaista, ja sitten kun se ratkeaa, on aivan ihmeissään siitä, kuinka paljon parempi tekstistä tuli!


Mainostan nyt vielä lopuksi, että ensi viikolla esiinnyn Virtuaalisessa kirjoittaja-tapahtumassa Instagram-livessä. En vielä tiedä tarkkaa ajankohtaa, mutta ilmoitan sen täällä ja somekanavillani, kun se päätetään. Esitys on noin 15 min mittainen ja käsittelee Kolme valtakuntaa -käsikirjoitusta. Luvassa siis sen esittelyä ja ehkä pieni lukunäyte ja toki myös kysymyksiin vastaamista, jos sellaisia tulee. Jos siis aihe kiinnostaa tai muuten vain haluat tulla tukemaan minua (kammottaa jo nyt, että esiinnyn nollalle katsojalle), pysy kuulolla! Kannattaa muutenkin tsekata tapahtuma, nimittäin tosi mahtavia esityksiä on luvassa niin kirjoittajilta, kirjailijoilta, kustantamoilta kuin muiltakin tahoilta. Teema tänä vuonna Kirjoittajasta kirjailijaksi.

-mariidah

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kustannussopimus!

Lista täytesanoista

Miten lähetät käsikirjoituksen kustantamoihin?