Tavoitteet Italia-keväälle

 Tein tällaisen postauksen syksylläkin ja nyt kun on vielä uusi vuosi, mikä olisikaan parempaa kuin tehdä lupauksia ja asettaa tavoitteita? Ja sitten tietenkin rikkoa ne kaikki.

Ei vain, en taida nyt mennä ihan niin pitkälle kuin syksyllä. Osittain sen takia, etten kauheasti ehtinyt orientoitumaan Italiaan tuloon saati miettimään, mitä täällä tekisin. Vain kirjoittamisasioita olen miettinyt jo aiemmin.

Tai no yksi asia, joka meille nousi selvästi mieleen jo Suomeen palatessa, on se, että tänä keväänä yritämme J:n kanssa ottaa vielä enemmän irti Italiassa olosta, emme pelkästään taiteilusta. Nyt, kun olemme saaneet pahimmat himot kirjoittamiseen ja taiteen tekemiseen ulos itsestämme, yritämme keskittyä myös muihin asioihin. Toki edelleen taidevälivuosi on meille se tärkein juttu, ei se, että olemme Italiassa. 

Olosuhteetkin tähän pakottavat, sillä koronan vuoksi ainakin nyt alkuvuoden J:n koululla saa olla vain oppituntien ajan eikä hän näin ollen voi jäädä illoiksi sinne jatkamaan piirtämistä. 

Toki esimerkiksi sään puolesta Italia ei tällä hetkellä ole parhaimmasta päästä. Mutta se tarkoittaa myös sitä, että turistilaumat ovat poissa, joten ehkä jaksaisimme nyt jonotella joihinkin nähtävyyksiin. Jos ne siis ovat auki, en ole siitä ihan varma... Lisäksi täällä on maskipakko myös ulkona, joten mietityttää, minkä verran tekee mieli esim. jatkaa lenkkeilyharrastusta, en nimittäin maski päällä urheilusta oikein välitä.

Innostustakin löytyy nyt ihan eri tavalla, kun kävi ottamassa hieman breikkiä Suomessa. Italialainen ruoka ja viini kuulostavat taas hyviltä, kun on vältellyt niitä kuukauden ajan. Ja jo ihan vain tämä tunnelma ja kiireettömyys on tietenkin ihanaa.

Päätimme myös pitää nyt ainakin tammikuun kasvisruokakuukautena, jotta tulisi tutustuttua enemmän italialaisiin kasvisproteiinituotteisiin. Viime vuonna teimme saman, paitsi silloin kokeilimme täyttä vegaaniutta, nyt taidamme olla joustavampia ja ehkä satunnaisesti syödä myös kalaa.

Nuo ovat siis yhteisiä päätöksiämme ja tavoitteita, seuraavaksi sitten minun omiani!

Photo by Erwan Hesry on Unsplash

Liikunta: Olen tosiaan epävarma, miten lenkkeilemään pääsee nyt eikä minulla edelleenkään ole italialaista lääkärintodistusta, niin että pääsisin esimerkiksi kuntosalille tai uimahalliin, vaikka noista molemmista haaveilen. Niinpä uskallan tässä kohtaa ottaa tavoitteeksi vain sen, että kävisin säännöllisesti kävelyillä ja tekisin myös ajoittain lihashuoltoa kuten venyttelyä tai joogaa. Sovitaanko vaikka niin, että ainakin neljänä päivänä viikosta ("joululoman" jälkeen laiskottaa niin, että en jaksa olla ankara itselleni. Plus en vain nauti kävelyistä täällä yhtä paljoa kuin Suomessa, kaupunkiympäristö ei vetoa minuun niin kuin luonto).

Lukeminen: Syksyllä minulta jäi oikeastaan lukutavoitteet asettamatta, vaikka keräilinkin jo etukäteen listaa kirjoista, joita kirjoittajan kannattaisi lukea. Taas sanoisin, että kirjoittaminen on tärkeämpää, mutta asetetaan tavoitteeksi vaikka kolmen sellaisen kirjan lukeminen, jotka eivät ole mukavuusalueellani.

Some: Instan kanssa aion edelleen olla epäsäännöllinen, se on enemmän yhteydenpitokanava kavereihin kuin varsinainen tavoitteellinen somealusta. Toki minulla on ideoita sen suhteen, jos innostuisin aktivoitumaan. TikTokinkin suhteen aion hellittää, eli ihan joka päivä en postaa, jos ei siltä tunnu. Blogin puolella jatkan kirjoitusvinkkien ja kuulumisten postailua sekä aion esitellä erilaisia kirjoitusoppaita/kanavia/podcasteja yms. kevään aikana.

Kirjoittaminen:

-tammikuu: kahden käsiksen läpiluku ja muokkaussuunnitelma vähintäänkin, ehkä muokkausten aloittaminenkin ja Pihlajapalatsin läpiluvun aloittaminen.

-helmikuu: Pihlajapalatsin 2. versio

-maaliskuu: romantiikkatarina viimeistään maaliskuun aikana editoitua 2. tai jopa 3. versioon

-huhtikuu: Camp Nano ja uusi tarina?

-toukokuu: tämä jääköön auki, todennäköisesti joko Pihlajapalatsin tai romantiikkatarinan muokkailu jatkuisi, ehkä jopa kustantamoihin lähetettävään kuntoon???

-yleisesti: olen aika joustava tavoitteiden suhteen, jos jokin projekti lähtee inspiroimaan, niin annan sen inspiroida, vaikka se muuttaisikin aikatauluja. Haluaisin myös kokeilla kirjoitusharjoitusten tekemistä isompien projektien ulkopuolella, mutta tiedän, että romaanikäsiksen viedessä mennessään minulla harvoin riittää kiinnostusta millekään muulle. Jos nyt edes viisi kertaa tekisi jonkun kirjoitusharjoituksen, riittäköön se tavoitteeksi.

Italia: kielen opiskelu joko Duolingon tai kielikurssin avulla, ajan viettäminen Italia-kamujen kanssa säännöllisesti.

Muuta: Päätös, mitä teen ensi syksynä.

Katsotaan sitten taas keväällä, miten toteutuivat, mutta kuten nyt näkee niin olen syksyä kiltimpi itselleni, ehkä johtunee osin siitä, että kirjoitan tätä väsyneenä ja vielä matkustamisen stresseistä palautuvana.

Haluan tämän kevään pohjimmiltaan olevan enemmän henkisen hyvinvoinnin ja fiilisten mukaan menemisen aikaa kuin niinkään tavoitteiden ruksimista ja hullun lailla suorittamista, niin kuin syksy hieman lipsahti olemaan. Voi olla nimittäin, että tämä pieni irtiotto aikuisuudesta ja arjesta päättyy muutaman kuukauden kuluttua, niin ainakin alkuperäinen suunnitelma oli.

Tekikö kukaan muu tavoitteita tai lupauksia uudelle vuodelle, joko kirjoittamiseen tai muuhun liittyen?

-mariidah

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kustannussopimus!

Lista täytesanoista

Miten lähetät käsikirjoituksen kustantamoihin?