Mitä minä kirjoitan?

 Okei, olen pohtinut asiaa ja päädyin siihen, että esittelen hyvin lyhyesti romaanikäsikirjoitukseni täällä blogissa. En tiedä kiinnostaako ketään, mutta näin ainakin olette vähän paremmin selvillä siitä, mistä puhun, kun puhun tarinoistani. Kerron kaikista työnimen, jota käytän sitten jatkossa tarinasta puhuessani (kunnes keksin jotakin parempaa, eli tosiaan ovat vain työnimiä!) ja muutamalla lauseella konseptista. Aloitetaan kronologisessa järjestyksessä, paitsi että teiniaikojeni kirjoitukset jätän suosiolla pois.

Suotyttö (aloitettu 2017, ensimmäinen versio valmis 2/2018)

Ensimmäinen kokonaan kirjoittamani romaanikäsikirjoitus koskaan! Nuorten fantasiaa. Sijoittuu (ainakin tällä hetkellä) Suomen vaihtoehtohistoriaan, fantasiamaailmaan, jossa on hyödynnetty suomalaista mytologiaa. Kertoo tytöstä, joka asuu suolla (surprise!), mutta päätyy seikkailemaan lähikylään ja lopulta keskiaikaiseen Turkuunkin (tai fantasiaversioon siitä). 

Tällä hetkellä: 3. versio valmis, vaatii tarkan pohdinnan jatkon suhteen, iso edit tulossa?


Enkelin nimi (aloitettu 2019, kesken, puoleen väliin kirjoitettu suurin piirtein)

Kokeilin kirjoittaa rikostarinaa, jonka päähenkilöinä on kaksi nuorta. Kertoo uusioperheen kahdesta teinitytöstä, jotka ovat hyvin erilaisia eivätkä tule toimeen. Molemmat kuitenkin sekaantuvat heidän koulukaverinsa itsemurhatapaukseen, joka paljastuu lopulta murhaksi. Mukana myös poliisi-isä ja kuolinsyyntutkija-äiti. Tykkään kyllä tarinasta ja etenkin hahmoista, mutta en ole löytänyt aikaa/kiinnostusta sen jatkamiseen.

Tällä hetkellä: 1. versio kesken


Ilman tytär (2019, pari viimeistä lukua valmiiksi keväällä 2020)

Tätä tarinaa olen tarjonnut 2020 kustantamoihin, mikä hävettää nyt, sillä siinä on kyllä vielä paljon työstettävää. Teksti on käynyt kirjoituspiirin kommentointikierroksen ja odottaa isoa muokkausta. Kertoo fantasiamaailmasta, joka koostuu elementtienergioista, ja siellä asuvista ihmisistä ja elementaaleista (eläinten kaltaisista fantasiaolennoista, jotka ilmentävät aina jotakin elementtiä). Taikakoulufantasia, eli sijoittuu akatemiaan, jossa opetellaan kanavoimaan eri elementtejä.

Tällä hetkellä: Lukemattomia versioita tehty, kieltäkin jo hiottu, mutta nyt tarkoitus kirjoittaa kokonaan uudelleen


Kolme valtakuntaa (2020 syksy ja Nanowrimo)

Huom. Ei liity natseihin! En vain keksi parempaakaan nimeä. Tätä fantasiatarinaa työstän mestarikurssilla. Tarinassa on useampi näkökulmahahmo ja maailma on aika laaja. Se on melko nykyaikainen yhteiskunta, joka on rakennettu perinteisen fantasiamaailman raunioille. Menneisyys alkaa kuitenkin pikkuhiljaa heräillä.

Tällä hetkellä: Olen seonnut laskuissa, kutsutaan vaikka 4.versioksi, sisällöllisiä muutoksia vielä työstän


Amerikka-tarina (2021, hieman kesken vielä)

Romantiikkatarina viime keväältä. Nykyaikaosuus valmiina, mutta vielä pitäisi kirjoittaa historiallinen sivujuonne. Tässä amerikkalainen nainen tulee Suomeen selvittämään sukunsa menneisyyttä ja siihen liittyvää kirousta. Aina välillä on lukuja, jotka kertovat naisen suomalaisesta isoisoisoäidistä, nuo ovat vielä kesken. Tarkoitettu täysin hyvän mielen viihdyttäväksi ja kevyeksi tarinaksi, ehkä enemmän harjoitukseksi ja ajanvietteeksi itselle, ainakin tässä vaiheessa. Tosin aloitan tarinan työstämisen nyt Chick lit -hautomossa, eli kaipa minulla jokin tavoite tämänkin kanssa on.

Tällä hetkellä: 1. versio kesken


Photo by Matt Walsh on Unsplash

Vielä nimeämätön Nanowrimo 2021 -tarina

Idea löytyy ja tarkoitus kirjoittaa fantasiaa, mutta ei siitä vielä sen enempää. :) Nanoprep on jo alkanut, mutta itse todennäköisesti ehdin mukaan kunnolla vasta lokakuussa. Viime vuonna osallistuin nanoon Kolme valtakuntaa -tarinalla, jota oli silloin kasassa jo 30 000 sanaa, ja sainkin sen nanon aikana valmiiksi. Sitä edellisellä kerralla osallistuin Ilman tyttärellä, josta puuttui viimeiset luvut, mutta en ehtinyt töiltä juuri kirjoittamaan ja nano (ja tarina) jäivät kesken. Nyt tarkoitus olisi siis osallistua ihan kunnolla ja aloittaa aivan uudella tarinalla.


Tällaista täällä siis. Kuulostavat aika epämääräisiltä ja niin tarkoitinkin, en ainakaan vielä ole valmis jakamaan tarkempia yksityiskohtia, mutta jatkossa jotakin ehkä.

-mariidah

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kustannussopimus!

Lista täytesanoista

Miten lähetät käsikirjoituksen kustantamoihin?