Kirjoittajan joulu

 Olen perinteisesti aina kipeänä joulunaikaan, tai vähintäänkin on ollut joku raaja kipsissä. Näin on jatkunut jo yli kymmenen vuotta, kunnes viime jouluna olin pitkästä aikaa terveenä ja ajattelin kirouksen murtuneen. No, nähtävästi ei. Tämä joulu ja joulunalusaika on mennyt ikävässä nielutulehduksessa, imusolmukkeet kasvainten lailla kaulasta pullottaen. Sain unohtaa kaikki ihanat joulupuuhat, joita olin näinä vapaapäivinä suunnitellut tekeväni, vielä kun J:kin tuli etelästä tänne itään vierailulle. Sentään pystyin eilen hieman maistelemaan jo jouluruokia ja nyt näyttää siltä, että toipumisvaihe voisi alkaa. Parannun varmaankin sopivasti juuri töihin, tunnollisenakun pitää sairastaa vain lomalla!

Eipä siinä, vaikka en joulusta tai J:n vierailusta oikein päässytkään nauttimaan niin nyt, kun jaksaa olla taas pystyasennossa, pääsee ainakin nauttimaan lahjoista. Ihanaa, että niin moni tietää, kuinka paljon pidän kirjoista ja kirjoittamisesta ja oli huomioinut sen lahjoissa! Itsekin yritin tänä vuonna antaa kirjallisia lahjoja joko ihan fyysisten kirjojen muodossa tai esim. äänikirjapalveluiden lahjakortteina, jos se levittäisi luku(/kuuntelu)intoa ympäristöönkin.

Jos en olisi näin kipeä, olisin jo rynnännyt kirjakauppaan käyttämään lahjakortteja, mutta nyt täytyy vielä pysytellä kotona. Onneksi kirjoja riittää ja kaiken lisäksi sain J:ltä vuoden jäsenyyden Masterclassiin! En ole vielä aloittanut mitään oppitunteja, niin virkeä en sentään vielä ole, mutta varsinkin kirjoittamisesta niitä riittää runsaasti. Ja toki myös vaikka mistä muusta. Niinpä keväällä voinkin hyödyntää myös niitä täällä blogissa jakamissani vinkeissä ja myös esitellä palvelua, jos joku muu on pohtinut sen hankkimista. Minä ainakin olen miettinyt jo vaikka kuinka kauan Masterclassin ostamista, kiitos aggressiivisen mainonnan, mutta hinta on ollut sen verran kova, etten ole viitsinyt.

Kovan luokan nimiä palvelusta ainakin löytyy: mm. Neil Gaiman, Margaret Atwood, David Baldacci, Dan Brown, R. L. Stine ja Shonda Rhimes olivat sellaisia, jotka tunnistan ainakin näin nopealla vilkaisulla (kirjoittajaosiosta). Oppituntien otsikot vaikuttavat myös mielenkiintoisilta: Turning ideas into page-turning novels, The lies and truths of fiction, How to scare your readers... 

Sormet jo syyhyävät päästä oppituntien kimppuun, mutta pitänee odottaa jaksamisasteen nousua ja ehkä valmistautua tekemään myös muistiinpanoja blogia varten.

Kirjoittamisrintamalla on ollut hiljaista lukuun ottamatta kirjoitusoppaiden lukemista. Tarkoitus olisi tosiaan aloitella ensimmäistä muokkauskierrosta romantiikkatarinalle nyt Suomessa jo, mutta tässä on tosiaan ollut muutama muuttuja. Eipä se minua haittaa, kiva on ollut keskittyä lukemiseen ja kaikkeen muuhun, Italiassa riittää sitten aikaa uppoutua taas sanojen maailmaan. Varsinkin nyt, kun päätin etten vietäkään hiihtolomaa Suomessa, vaan käväisen vain viikonlopun ajan J:n kanssa valmistujaisissamme (näin kaksi vuotta myöhässä). Ajattelin, että hiihtolomia Suomen maisemissa tulee vielä riittämään, mutta tämä Italiamahdollisuus on aika ainutlaatuinen.

Jos siis ylipäätään pääsemme Italiaan! Matkustusrajoituksethan ovat nyt tiukentuneet ja minulla on myös ongelmia lentolippujen kanssa, koska hankin tässä välissä uuden passin ja se on tietenkin eri nimellä kuin lentolippu. Katsotaan miten käy...

Tämä oli vähän tällainen höpöttelypostaus, kun aivotoiminta tosiaan käy vielä vajaateholla ja vaikka muistiinpanot seuraaviin kirjoitusvinkkipostauksiin ovatkin valmiina, en jaksa käydä niitä ajatuksella läpi. Italiassa kuitenkin palataan tiiviimpään tahtiin niidenkin kanssa, kolmen näytöksen rakenteen käsittely jää nyt todennäköisesti ensi vuodelle.

Toivottavasti muilla joulunaika on ollut terve ja turvallinen ja onnellinen. Ja kaikilla kirjallisuudenystävillä tietenkin täynnä kovia, kulmikkaita paketteja!

-mariidah

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kustannussopimus!

Lista täytesanoista

Miten lähetät käsikirjoituksen kustantamoihin?